Hulp bij gedragsproblemen

Waar komt gedrag vandaan?

Gedragsproblemen zijn er in vele vormen. Gedragsproblemen van kinderen zorgen vaak voor spanning in het gezin en/of op school.
Ons doel is te ontdekken wat de oorzaak van het gedrag is. Onderzoek doen wij dan ook niet om ‘een stempel’ te geven, maar om te ontdekken wat jij (als kind of ouder/verzorger/ leerkracht) nodig hebt om ermee om te gaan.

Hulp op maat

Samen kijken wij waar het gedrag uit voortkomt en wat je kind of jij als ouder/verzorger nodig hebt om hiermee om te gaan.

Zo bieden wij o.a. hulp en handvatten bij:
* TOS (taalontwikkeling stoornis)
* ASS: Autisme
* ADHD, ADD (aandacht stoornis), ODD (de opstandige vorm van ADHD)
* Ontwikkelingsachterstand
* (Aangeboren) Neurologische afwijkingen
* Thuiszitters

Samen de handleiding maken

Soms weten kinderen zelf al wat werkt. Dan kunnen wij ze helpen om dat onder woorden te brengen.

Soms weten ouders/verzorgers al wat werkt -of juist niet werkt- bij hun kind. Maar hebben ze moeite om dit aan hun omgeving duidelijk te maken. Hierbij kunnen wij helpen.

Maar vaak beginnen we van vooraf aan. Wij bieden opvoedondersteuning en psycho-educatie voor kinderen en ouders/verzorgers. Psycho-educatie is uitleggen wat bijvoorbeeld TOS, autisme of ADHD is. Dat er aan ieder gedrag nadelen verbonden zijn, maar zeker ook positieve kanten. Door die positieve kant duidelijk te maken en te vergroten kan het gemakkelijker worden om met dit gedrag om te gaan en kan je je beter gaan voelen.

Je staat er niet alleen voor

Bij PROV kunnen wij je helpen met onderzoek, uitleg, begeleiding en opvoedondersteuning.

De begeleiding van je kind kunnen wij bij PROV verzorgen, maar er kan ook een combinatie ontstaan met bijvoorbeeld een vorm van dagbesteding op een van onze andere locaties.
Samen kijken wij wat de mogelijkheden zijn. Wij bieden oplossingen op maat. Zowel voor thuis als voor op school.

Wil je meer weten? Klik dan hier voor contact met PROV.